Kijk rond in de werkplaats

IT’S
BOS
MADE

Over Bosmade

Hoi, ik ben Tjeerd Bosma. Als ontwerper maak ik onder de naam Bosmade unieke handgemaakte producten van hout. Ik maak longboards en cruisers maar daar beperk ik me niet toe. Ik bouw zoveel mogelijk dingen zelf. Op een kleinschalig, persoonlijk en unieke manier samengesteld. Mijn boards zijn geen massa product – het is een kunstwerk.

Ik ben opgeleid als grafisch ontwerper én als kunstenaar. Ik heb naast Bosmade nog een bedrijf van waaruit ik werk als webdeveloper. De combinatie tussen denkwerk achter de computer en handwerk in mijn houtwerkplaats vind ik fijn. 

 

Alle gereedschappen en materialen zijn georganiseerd en gerangschikt

Werkplaats in
de Biotoop

De werkplaats bevindt zich in de creatieve broedplaats de Biotoop in Haren. In dit voormalig Biologisch Centrum heb ik een werkplaats gemaakt.

Mijn werkplaats is een hobby op zich. Ik geniet van het uitzoeken van welke machine ik waarvoor nodig heb, als een machine of tool niet bestaat dan maak ik hem zelf.

In het pand bevinden zich nog 100 andere kunstenaars en makers. De Biotoop heeft regelmatig een open dag, dus als je eens in mijn werkplaats wilt kijken is dat een mooie kans.

De eerstvolgende open dag is op 21 mei.

Observatie van
een bezoeker

“De werkplaats ademt de sfeer van de vakman die weet wat hij doet. Alle gereedschappen en materialen zijn geordend en gerangschikt. Efficiënter kan het bijna niet. Stroken hout laminaat, kleurproeven van geverfd hout, stalen van nieuwe houtsoorten, lakproeven, prototypes en de nieuwe tosti-ijzer in de hoek vormen samen één mooie collectie waaruit je iets kunt lezen over de persoonlijkheid van Tjeerd. Zijn nieuwe fiets staat in de hal. Klaar voor de volgende reis”

Een kijkje in de werkplaats

All
round
maker

Ik ben altijd al een
maker geweest

Als ik iets moois zie vind ik het leuk om het zelf te ontwerpen en bouwen maar dan beter of op mijn eigen manier.

Het begon al toen ik 12 was en mijn eerste website bouwde. Die houding heeft me naar de kunstacademie geleid en tot op de dag van vandaag is dat hoe ik naar de wereld kijk. Het kan altijd mooier, beter en meer eigen.

Ik maak kunst sculpturen, leuke dingen voor in huis, websites en binnenkort hopelijk mijn eigen huis.
7 jaar geleden maakte ik mijn eerste longboard. Ik ben begonnen met het maken van boards omdat het een milieuvriendelijke en lichte manier is om lange afstanden af te leggen. Het board was voor mezelf bedoeld, en ik wilde er een lange reis mee gaan doen. Uiteindelijk heb ik dit met een fiets gedaan. Maar zo kwam ik wel in aanraking met het plezier van houtbewerking en raakte verslaafd.

Reacties
van klanten

Door: Deborah | op: mei 19, 2023

I Am very happy with my purchase, I love the workmanship of the wood and the colour combinations. Very unique and creative products!

Door: Winda | op: mei 19, 2023

Hele mooie, hand-made board! Prachtig hout en prachtige kleuren. Heel blij mee! ✌️

Door: Kimberley | op: februari 12, 2023

I have a one-of-a-kind mini cruiser by Bosmade. It is beautiful and I am extremely happy with it! It’s great to ride and a pleasure to have hang on the wall – it’s a work of art. The multicoloured rosette down the middle of the board is vibrant and gives the board a lot of character. Communicating with Tjeerd, the maker, was easy: I wanted to be able to visually appreciate the wood on each side of the board, so he applied a light transparant grip on the cherry-wood top surface. The grip is excellent and I can still see the beautiful wood grain. The trucks and wheels are of exceptional good quality seeing as it’s a board I’m not going to ride that much. With Bosmade you’re at the right place for unique handcrafted (wood) design!

Wil je een beoordeling achterlaten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste het nieuws en leuke kortingen.